stort udsmykningsprojekt til Campus Varde august09

The Campus Art Decoration Concept part 2 Hvorfor står der "la cantina total". Hvorfor pludseligt på spansk (det her er til en uddannelsesinstitution i DK Varde). Nedenunder på dansk: "total smørrebrødsagtigt". Ulogisk (der mangler også et t i total). Hvorfor bemærkningen om at KANTINEN rent grafisk skulle have været rykket helt hen mod højre ved glas-fløjdørene (hvorfor har de så ikke gjort det). Spørgsmålene tårner sig op. Der mangler logisk fejlfri konsistent sammenhæng i det her. Netop. Skal jeg skære det ud i pap. Hvornår har logik fejlfrit velordnet været egentligt oplivende og livsbrusende sexet. Nej, vel.

Man kan nu løfte sløret for, hvad det var perpetri arbejdede så intenst med engang i foråret. Det var en konkurrence om et stort uddannelsesbyggeri i Varde. Campus Varde. Gymnasium, HHX, HG, alt muligt. Friis&Moltke, arkitekterne, ringede til perpetri. perpetri smed et koncept på bordet. Eller rettere, perpetri udviklede omhyggeligt et koncept, som han så smed på bordet. Vi slår udsmykning, kunst, farvesætning og skiltning (ikke mindst skiltning) sammen i ét greb. Light anarkistisk loose farvestrålende. Ligesom skiltnings'landskaberne' med pang og poesi og også neon mod en dybblå aftenhimmel i - jeg ved det lyder banalt - sydlandske byer. Ikke set før, ikke i dansk uddannelsesbyggeri. Og en supergod medspiller/kontrast til en behersket nordic cool arkitektur. Også lidt ligesom når man i en good taste moderne villa lige knækker det sort-hvide-grå interiør med en gang orangepang pude, men bare i en helt anden liga. Tingene gik op i en højere enhed.

F&M sammen med perpetri vandt ikke konkurrencen. Men, men, men, lad os nu se hvad der sker. I dommerbetænkningen (det hedder sådan en altså) lyder det: "Udsmykningskonceptet (perpetris) er poetisk og humoristisk, og vil uden tvivl bidrage til et unikt og levende Campus Varde". Det er ikke tosset.